2013/05/16

♣ DIY push up popsicles

Voisin tehdä jotain harvinaista mun blogissa ja jakaa kerrankin jotain ajankohtaista ja hyödyllistä DIY-vinkkiä. Jännää, eikö?

Nimittäin ihan äärettömän ihanien kesähelteiden saapuessa mun oli pakko tehdä DIY-mehujäitä! Perusmuoviset mehujäämuotit on kuitenkin ihan tylsiä, ja yleensä mehujäät tehdään kotona pelkästä mehusta, jolloin yleensä käy niin, että se mehu imetään pois ja jäljelle jää pelkkä jäätelön muotoinen jääkimpale. Nää  mun versiot on kuitenkin (semisti) terveellisiä ja ihan järjettömän hyviä!
DSCN8136
Olinkin luovalla päällä ja keksin ihan vallankumouksellisen tavan tehdä mehujäitä. Löysin Tiimarista tollasia omituisen paksuja pillejä, joista mun mielestä sais just sopivankokosia mehujäitä sellaseen pieneen viilennykseen tai janoon. Ostin pillit, kotona otin sytkärin toiseen käteen ja pihdit toiseen käteen ja mehujäiden valmistusoperaatio sai alkaa.
DSCN8162 DSCN8154
Pillit siis puristetaan pihdeillä kiinni pillin toisesta päästä, jonka jälkeen liekkiä yksinkertaisesti pidetään pillin suulla hetken aikaa. Sivut sulavat yhteen ja pillistä tulee vedenpitävä. Ihan naurettavan helppoa, kivaa ja yksinkertaista!
DSCN8168 DSCN8275
Punaisiin pilleihin tein vadelmamehujäitä jäisistä pakastevadelmista, spritestä sekä tosi pienestä määrästä sokeria. Vihreet pillit taas saivat muovata päärynämehujäitä samalla reseptillä; säilykepäärynällä, spritellä ja taaskin pienellä määrällä sokeria. Heitin ainekset blenderiin, kaadoin toisesta päästä suljettuihin pilleihin, tartuin täytettyjen pillien avonaisesta päästä pihdeillä ja poltin tämänkin pään kiinni. Ja - obviously - heitin lopuksi pakastimeen.
DSCN8285 DSCN8293 DSCN8315
Ja sitten kun nämä haluaa syödä, ei tarvitse kuin leikata pillin päästä parin millin mittainen pala pois ja painaa alhaalta pillistä, jolloin mehujää nousee ylös ja se on helppo syödä. Jeejee! Nää oli ihan superkivoja ja hauskoja, ja kun nää pesee, niin näitä voi käyttää vielä seuraavat 20 kertaa - ne vain lyhenee joka kerralla sen pari milliä.

PS. Voi taivas et mä oon onnellinen, että kesä on täällä! Kesä on niin mun vuodenaika, on jo ihan huolestuttavaa kuinka paljon mua nykyään hymyilyttää. Jo pelkästään se piristää, että hupparin hihat saa kääriä ylös, koska on lämmin.♥

16 kommenttia:

  1. Voiskoha nuo toimii kans sillee, et jos löytää jonku sopivan telineen (niiku valmismuoteille muistaakseni on) nii ei tarvis polttaa ku tuo toine pää, eikä se sitte lyhenis?
    Mut joo huippujuttu, vauu! Siitähä on sata vuotta ku meillä on viimeks mehujäitä tehty.. Pitää joku lämmin päivä toteuttaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OMG; mahtava idea! Toimis ihan varmasti, varsinkin, kun nää mun reseptillä tehdyt ei oo mehunkaltasta litkua vaan vähän jämäkämpää tavaraa. Vois noi pistää esim. johonkin tyhjään maitopurkkiin pystyyn kuminauhalla sidottuna kimppuna, ja salee toimis :-) Mahtavaa et siel lukijoina on noin luovia ja käytännönläheisiä ihmisiä!

      Poista
  2. Ihan pakko kokeilla tätä, kuulostaa ja näyttää niiiiiin hyvältä! Kiitos näistä sun ihanista DIY-jutuista, nää on ihan mahtavia. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, ylistän, kannustan! Ja apua, kiitos mielettömästi, ihana et tykkäät!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Hahahaha eikä, tää nous kyllä "parhaat kommentit ikinä"-listan kärkeen!

      Poista
  4. aika hyvä idea! ja pakko viel sanoo, et sun blogin ulkoasu on hieno :)

    http://whatallithink.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  5. Ihan huippuhyvä vinkki ja tosi hienosti ja selkeesti toteutettu postaus jota oli kiva lukea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihan mahtavaa kuulla et sai jotain selkoo! :-D Kiitos paljon!

      Poista
  6. ihana blogi! ihanan isot ja hyvälaatuset kuvat. Sulla on mielenkiintoset postaus ideat, varsinki tää pillimehujää juttu! Vaikutat muuten aika samanlaiselta ihmiseltä ku minä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha eikä, kui siistiä :-D! Kiitos paljon, mä en tosiaa jaksa kirjottaa normielämästä ku oletan ettei ketään kiinnosta - mahtava siis kuulla et löytyy jotain mielenkiintosta luettavaa! ;-D

      Poista
  7. lool hahha kui viisast! en oo aikasemmi tajunnukkaa tommost :D selasin vähä aikaa sun blogii, ja tosi kivalt vaikutti! postauksia on monen laisia, ei käsitä yhtä samaa asiaa!: ) keep it upxx

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha jep, edes jonkintasoiseen monipuolisuuteen pyrin :-) Kiva kuulla et diggailit!

      Poista
  8. Wau mikä idea!!
    Kumpa muistais tän vielä kesällä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, koita laittaa muistiin - nää oli ihan ehdottomia kesän lemppareita viime vuonna ja ootan ihan innolla, että tulee taas lämmintä ja pääsen tekemään näitä tänäkin vuonna!

      Poista